Integrera Kivra med Fortnox

Integrationen mellan Fortnox & Kivra låter våra redovisningskonsulter att hålla sig uppdaterade med myndighetsärenden och lösa ärenden och problem innan problemen kommer till företagarens kännedom. För att vi ska kunna erbjuda en helhetslösning så underlättar det verkligen om vi får tillåtelse att sammankoppla företagets Fortnox med företagets Kivra-brevlåda. Integrationen är helt gratis, det finns inga dolda kostnader alls, och det hindrar inte företagaren att själv att se posten som kommer till företagets Kivra-brevlåda.

Vad behövs?

Det som behövs för att påbörja kopplingen är att en person som tecknar firman (eller två personer om firman tecknas av flera personer) har en privat Kivra-brevlåda. En privat brevlåda registreras enkelt på nedanstående länk genom att man uppger sitt personnummer, sin e-postadress och sitt telefonnummer och sedan signerar med BankID. Kom ihåg att ladda ned appen också så att ingen myndighetspost försvinner.

Skaffa en privat Kivra-brevlåda här!

Därutöver så är det enbart Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag, Ekonomiska föreningar och Bostadsrättsföreningar som kan skaffa en Kivra-brevlåda. Ideella föreningar, enskilda firmor och även kommandit- och handelsbolag som enbart tecknas genom juridiska personer kan därför inte ha en företagsbrevlåda.

Skaffa en företagsbrevlåda

Efter att ha registrerat en privat Kivra så behöver man skapa en företagsbrevlåda hos Kivra. För det så behövs organisationsnumret och firmatecknarens personnummer. Om firman tecknas i förening så behöver två personer som gemensamt tecknar firman göra detta. Registreringssidan finns i nedanstående länk.

Registrera en företagsbrevlåda här!

Påbörja integrationen från Kivra

Även om du själv inte har full tillgång till Fortnox så kan du påbörja integrationen så att vi på S-ekonomi kan få tillgång till myndighetsposten som skickas till brevlådan. Om man loggar in på företagsbrevlådan så är Kivras hemsida i blått. Om hemsidan är grön så är man på den privata brevlådan. Från den privata brevlådan kan man enkelt byta till företagsbrevlådan i menyn.

Väl inne på företagsbrevlådan så trycker användaren på ”Meny-knappen” längst uppe i högra hörnet.

Integration Kivra och Fortnox 1

Därefter borde en rutan enligt nedan komma upp där man ska välja att gå in på brevlådans inställningar.

Integration Kivra och Fortnox 2

På inställningar så väljer man ”Integrationer”. Då finns slutligen möjligheten till att lägga att aktivera Fortnox som integratör. Tryck på knappen ”Aktivera” enligt bilden nedan och tryck sedan på ”Aktivera” igen i rutan som kommer upp.

Integration Kivra och Fortnox 4
Integration Kivra och Fortnox 5

När detta är accepterat så kan S-ekonomi fixa resten från Fortnox. Däremot blir vi inte noterade om detta så det vore bra om vi fick ett mejl från dig om vilket företag som det är aktiverat på så att vi kan sätta igång kopplingen från Fortnox och sätta igång notiser i våra interna system att dubbelkolla Kivra-brevlådan.

Om du själv har en bokföringslicens till Fortnox så finns det en guide här för hur man gör i Fortnox. Den enda avvikelsen från deras guide är att du kan skippa steg 4 eftersom det redan är gjort. Tryck på knappen ”Mot Kivra!” men gå sedan tillbaka till Fortnox och uppdatera sidan. Då borde det finnas ett meddelande om att det inte finns någon post att hämta.

Notera att enbart nya notiser kommer till Kivra, så vi kan inte se någon historik eller några äldre ärenden.

Om det är några som helst frågor kring detta så kan ni kontakta info@s-ekonomi.se.

Villkorslöst möte

Villkorslöst möte